A infantil treballem la por

Des de fa uns anys, conviuen dues festivitats ben diferents: LA CASTANYADA i HALLOWEEN.

A l’escola ens hem afegit a la moda “CASTAWEEN” perquè ens ajuda a treballar amb els nens i nenes una emoció molt important: LA POR.

A les classes dels més grans d’infantil aprofitem la festivitat de Halloween per parlar sobre LA POR.

Tots en tenim, tots l’hem sentit algunes vegades i tots, mica en mica anem aprenent a vèncer la por i gestionar-la.

Aquestes setmanes, tots hem gaudit de sessions a les fosques a l’Atelier, i del racó de juguem a ser posant-nos ben terrorífics i jugant a espantar-nos.

A P4 els nens i nenes han pogut pintar-se la cara si volien, hem fet la rutina de pensament Color Símbol Imatge sobre una imatge d’uns nens disfressats celebrant Halloween i hem elaborat puzles. Tambè hem fet una carbassa amb llum per atraure les coses bones i allunyar les dolentes.

A P5 hem explicat el conteLa màquina menjapors” i, com fa el protagonista de la historia, hem escrit o dibuixat allò que ens fa por per lligar-ho a un arbre. També hem fet la rutina de pensament: “Veig, Penso, Em pregunto” sobre la imatge de la POR de “l’Emocionari”.

Hem reflexionat sobre les coses que ens fan por i sobre com, a vegades, la ment ens pot fer imaginar més coses de les que poden arribar a passar. Pors reals, pors imaginàries, pors d’ensurt… Hem compartit a qui demanem ajuda quan tenim por, què fem quan tenim mals sons…

I ens hem adonat que ens fa vergonya admetre que tenim por, però tambè hem vist que tots la tenim… tots la sentim o l’hem sentit.

I així, entre castanyes i balls de la Castanyada, hem après a acceptar i gestionar les nostres pors.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »