ACOMPANYA’M: Si tu me ayudas, puedo. Cuando te ayudo, aprendo

Al col·legi Padre Damián creiem fermament en la creació de vincles positius entre els alumnes. Per això, des de fa alguns anys propiciem moments en què grans i petits comparteixen i s’ajuden. Exemple d’això és el projecte Acompanya’m.

Per a nosaltres és molt important que els nens se sentin a l’escola com a casa i som conscients del repte que suposa, per als petits de 3 anys, començar P3, moure’s pel cole… Gràcies a aquest impuls, molt aviat entenen que al cole, com a casa, som una gran família.

Gràcies a activitats com “La vuelta al cole“, els petits veuen que no només tenen els companys de la classe o del curs i a les mestres, sinó que també compten amb uns aliats… els alumnes més grans.
Ells els agafen de la mà, el braç, els canten, els treuen un somriure i aconsegueixen crear un vincle que donarà seguretat i confiança al més petit. Junts corren per tots els nens que estan lluitant contra la leucèmia.

El Guillem (P4) i la Carlota (2n de Batxillerat)

Els petits, gràcies a l’exemple que reben, aprenen que en el nostre col·legi els grans tenen cura dels petits, els respecten i els ajuden. Així, en un futur, ells faran el mateix.
Per la seva banda, la més grans, segueixen cultivant l’empatia, el respecte cap als altres i enriqueixen les seves habilitats socials, trobant la manera de relacionar-se amb els petits.

La proposta, sorgeix del projecte CREIXEM JUNTS, que l’escola desenvolupa per fomentar la relació entre alumnes de diferents cursos, potenciar el sentit de pertinença i seguir en el camí de creixement cap a l’excel·lència.

Sens dubte, tots surten guanyant.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »