Compra solidària per Nadal

Com cada any, al desembre hem fet la Campanya de Nadal. A cada etapa us hem demanat diferents tipus de productes per poder proveir les famílies que no disposen de recursos i estan patint una situació realment dura. A través d’aquesta campanya col·laborem amb diverses entitats per tal d’ajudar la gent que més ho necessita, com per exemple: la Fundació Centre Obert Joan Salvador Gavina, Càritas, Més Humans, la Comunitat de Sant Egidi, la Fundació Cedre, parròquies i menjadors socials…

Els cursos de 4t, 5è i 6è d’Educació Primària participen d’una manera especial en aquesta campanya. En comptes de portar els productes a l’escola, porten els diners amb què volen col·laborar i són els mateixos nens els que fan la compra. Aquest és el nostre projecte “compra solidària”.

Es formen grups amb alumnes dels tres cursos, fomentant l’aprenentatge entre iguals i donant-los l’oportunitat d’enriquir-se mútuament. El primer que es fa és comptar el total de diners recaptats i es reparteixen d’igual manera entre cadascun dels grups. Després, cada grup ha de planificar la compra en funció dels diners de què disposen i tenint en compte el tipus de producte que han de comprar. Per últim, arriba el dia esperat: cada grup va amb la seva llista i el seu carro per fer la seva compra solidària.

Ja fa uns anys que portem a terme aquest projecte. Ens agrada perquè és una bona manera de fer partícips de manera activa als alumnes, a més de treballar un valor tan important com és la solidaritat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »