El món digital a les nostres aules

La robòtica a Infantil

Fa uns anys, la nostra escola va decidir iniciar-se en el camí de les TIC i en com aquestes s’anaven introduint en el món educatiu. Va ser un procés de transformació per a tot el col·legi, començant des de P3 fins els més grans de Batxillerat. Tot això implicava: ordinadors, connexió a internet, aules d’informàtica, robots educatius…

Per tant, el primer pas que es va realitzar al centre fou dotar les classes amb pissarres digitals interactives i amb connectivitat a Internet donant-li un nou caire d’aula digital del segle XXI. A infantil, també es va implementar una hora a la setmana d’informàtica per fomentar i desenvolupar el llenguatge de la programació i el pensament computacional.

A les sessions d’informàtica, els alumnes treballen amb les Bee-bots, uns robots amb formes d’abelles que són molt adequats per l’etapa d’infantil. Aquests funcionen amb ordres senzilles que els alumnes han de programar per tal d’aconseguir els reptes proposats pels mestres. Els nens es mostren motivats per les situacions que han de resoldre i, a més, treballen la direccionalitat, les seqüències, la situació espaial… i ho fan d’una manera lúdica. Tots aquests aprenentatges es poden reforçar amb APPS i pàgines webs que fem servir els dies d’informàtica. Un altre punt fort és que els alumnes van aprenent i rectificant els seus errors amb la seva pràctica, tal com deia el filòsof John Dewey: “learning by doing”, aprendre fent-t’ho.

Aquest projecte sobre les noves tecnologies, la robòtica i la informàtica continua a les etapes de Primària i a l’ESO. Els alumnes, a mesura de que van pujant de cursos, van aprenent i coneixent altres robots, com les Blue-bots a Cicle Inicial o el Dash and Dot a Cicle Mitjà.

Aquesta nova manera de treballar ens ha fet pensar que no volem aprendre informàtica o robòtica sinó volem aprendre amb les noves eines i integrar-les en el nostre dia a dia, com una eina més.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »