Emprenedores a la Competició Nacional de Miniempreses

Emprenedoria en estat pur i joves amb moltes ganes i idees innovadores. Així s’ha desenvolupat la XIII edició del programa miniempreses organitzat per la Fundació Junior Achievement durant el curs acadèmic 2018-2019 on han arribat a participar fins a 6000 estudiants de secundària i batxillerat i formació professional en 170 centres educatius de tot Espanya. Els alumnes, assessorats per docents i voluntaris professionals, han desenvolupat més de 1000 projectes d’emprenedoria. Els 18 millors equips han estat seleccionats per participar en la Competició nacional, aquesta competició que s’ha dut a terme els dies 7 i 8 de maig a Madrid.

Unes de les empreses seleccionades ha estat QUI SOM?, una empresa amb una finalitat clara i diferent. Cinc alumnes emprenedores van desenvolupar una idea precisa sobre la desconnexió de la tecnologia a través d’un joc de taula per a famílies, on coneixeràs a la teva família més del que ho fas i deixaràs els mòbils a un costat. Aquesta idea va sortir arreu de l’anunci d’Ikea d’aquestes passades festes de nadal on clarament reflectien un dels problemes evidents en la família a conseqüència de la tecnologia que ens envolta.

Ha estat un joc fet amb materials orgànics, utilitzant la metodologia Montessori potentciant l’aprenentatge amb colors, tacte i creativitat. Madrid va obrir les portes a aquestes emprenedores, però sortir al món real. Allà l’aprenentatge va ser molt elevat, gràcies a com Junior Achievement va desenvolupar aquesta idea que després de 13 anys segueix tenint èxit i segueix motivant als alumnes del potencial que tenen i del seu talent perquè comprovat està que amb treball i dedicació tot es pot aconseguir. Durant la primera jornada els estudiants han presentat, els seus projectes definint la viabilitat dels mateixos i van vendre els seus productes en una fira oberta al públic en la coneguda estació de Madrid Porta d’Atocha.

Un cop finalitzades aquestes activitats els alumnes van poder gaudir de la ciutat de Madrid amb els seus perspectius grups. A més a més la fundació d’aquest programa de miniempreses, va oferir a totes les miniempreses, a participar en una activitat col·lectiva pel barri de les lletres, per així millorar les relacions entre alumnes de diferents parts d’Espanya. Activitats, aprenentatge i diversió va ser el que van viure tots els participants jugant a la gimcana proposada per Junior Achievement sobre els grans escriptors del segle d’or de la literatura castellana. Un cop finalitzat aquest dia, el 8 de març Junior Achievement va convocar a totes les miniempreses amb el responsable d’elles a l’auditori de La Fundación Rafael Del Pino on van tenir lloc el lliurament de premis i on es coneixeria al primer guanyador que aniria a la competició Europea de miniempreses. Una experiència única i irreemplaçable la que han viscut les alumnes de primer de Batxillerat del col·legi Padre Damián de Barcelona amb la seva mini empresa QUI SOM?, el producte que les ha portat a viure aquesta experiència i aquesta manera d’aprendre d’una altra manera. Per a elles, un somni fet realitat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »