Emprenedoria a l’escola

El dimarts 9 d’abril, els alumnes de 3r i 4t d’ESO que fan l’optativa d’emprenedoria van poder participar en la final nacional d’educació financera organitzat per la Asociación Española de Banca (AEB) i la Fundación Junior Achievement.

En el concurs, hi van participar un total de 30 centres educatius de 17 províncies diferents i amb més de 1200 alumnes. Des de l’escola, s’ha viscut el concurs amb molta intensitat i amb molt esforç per guanyar-lo.

A les 12h del migdia es van reunir tots els alumnes a l’aula de robòtica. Aquests es van dividir en dues taules. En una estaven reunits els alumnes de 4t i en l’altre els de 3r. Cada grup tenia un codi per participar en el Kahoot des del qual es produïa el concurs. Cada taula tenia un ordinador en el qual es responien les preguntes. A més, cada alumne tenia quatre targetes dels quatre colors de les possibles solucions. Per tant, en una pantalla més gran es projectava el vídeo en directe de Youtube reproduït per l’organització on es veuen les preguntes i les possibles respostes amb els colors pertinents. D’aquesta manera, els alumnes aixecaven la targeta del color de la resposta que creien que era correcta i l’encarregat de l’ordinador marcava el que la majoria proposava.

La veritat és que l’actuació dels nostres alumnes va ser excel·lent, sobretot cal recalcar la dels alumnes de 3r, ja que, van quedar en segona posició només per una diferència de deu punts, ja que els primers en tenien 1969 i nosaltres 1959, responent bé a 14 de 15 preguntes. Tot i que, la quinze no es va poder respondre per cap escola, ja que hi va haver un error en el software i per això mateix, la puntuació és va valorar sobre 14 preguntes. En definitiva, un ple perquè finalment van fer 14 de 14 preguntes bé. Així van demostrar que havien assolit de manera molt correcta les xerrades fetes per l’organització, unes setmanes abans. Van estar a punt que dos alumnes del mateix grup tinguessin l’oportunitat de representar l’equip a la final europea que es celebrarà a Brussel·les. Però no passa res perquè igualment va ser una oportunitat de la qual tots vam aprendre, una experiència que ha estat molt enriquidora per a tots els nostres alumnes!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »