Junts per la Pau

El passat 30 de gener va ser el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, i se celebra en aquesta data per commemorar la mort de Gandhi. Per aquest motiu, el mes de gener és el mes de la pau.

Hem treballat diferents activitats al llarg del mes per recordar la importància de la tolerància, el respecte, la no violència i la solidaritat.

Una d’elles ha estat el “semàfor de la pau”, que segurament ja haureu vist a les nostres xarxes socials. Cada classe ha elaborat el seu propi semàfor. Hem reflexionat sobre quines són les actituds que perjudiquen i destorben un ambient de pau (color vermell), quins són els valors que ens ajuden a mantenir la pau al nostre voltant (color verd) i, per últim, quines són les accions que necessitem per passar de la zona vermella a la verda (color taronja). A més a més, les classes agermanades que formen part del nostre projecte “Creixem junts” (primària i ESO) han compartit les seves conclusions una vegada elaborats els semàfors.

També hem escoltat diferents cançons relacionades amb la pau (“Siente la paz”, “Al País Blanc”, “Imagine”, “Paz y amor”…), hem parlat sobre el missatge que transmeten i les hem après per cantar-les a l’Acte per la Pau.

Per últim, vam celebrar el nostre acte per la pau en el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Ens vam trobar tota l’escola per compartir les nostres cançons i els alumnes més grans van llegir un manifest redactat per ells sobre la importància d’aconseguir, entre tots, que el món sigui un lloc millor ja que ells, els nostres alumnes, són el futur.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »