La Disciplina Positiva, el camí

A principi de curs us parlàvem de la Disciplina Positiva.

Estem convençuts que una educació amable i ferma és possible i aquests, són els pilars d’aquesta metodología.

L’equilibri entre l’amabilitat i la fermesa, és la clau. I creiem en la connexió que existeix entre les emocions i les conductes dels nens. Saber expressar el que senten, ens ajuda a entendre perquè actuen (ja sigui acertada o equivocadament).

Fa unes setmanes, Mestres de l’escola van assistir a una formació de Disciplina Positiva Infantil impartida per l’Angie d’Impliquo, psicologa infantil i juvenil, certificada en coaching per valors i facilitadora oficial de “Com parlar perquè els teus fills t’escoltin i com escoltar perquè et parlin”. També és educadora de pares i mestres de Disciplina Positiva i Entrenadora d’Educadors per l’Associació Americana de Disciplina Positiva. A més, l’Angie està fent un acompanyament en uns cursos concrets.

Les Mestres que van rebre la formació han compartit amb les companyes d’infantil i els mestres presents als acompanyaments de l’Angie, estan compartint tot el que aprenen amb els altres mestres per tal que tots caminem en el mateix sentit.

La finalitat és aconseguir implicar, fer partíceps als nens de la seva pròpia educació. Fer-los entendre perquè és necessari que facin quelcom, encara que no els agradi i, de buscar estratègies i solucions que els ajudin a realitzar all+o que se’ls demana.

Els beneficis per als nostres alumnes són

  • Adonar-se de què són capaços
  • Contribuir de forma positiva i sentir-se necessaris al grup-classe
  • Tenir capacitat de comprendre les emocions (les pròpies i les dels altres)
  • Tenir capacitat per treballar amb els altres

Definitivament, la Disciplina Positiva, és el camí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »