L’Atelier i el Creactiva, aules on la creativitat “desperta”

El motiu de l’existència de l’Atelier i el Creactiva va sorgir per la necessitat d’estimular la part creativa dels nostres alumnes més petits.

Ens vam formar per una especialista en la pedagogia de REGGIO EMILIA (precursors d’aquesta metodologia) en el cas d’Atelier i amb el CosmoCaixa en el cas del Creactiva. A partir d’aquesta formació vam dissenyar un espai que pogués acompanyar aquests nous aprenentatges.

El nen/a és el protagonista d’aquests espais juntament amb els materials ben escollits per les seves propietats. Proven la versatilitat d’aquests i exploren la seva naturalesa dinàmica. Aquests materials són per si sols estimulants i agradables en el sentit estètic de la paraula.

Els nens i nenes es mouen lliurement per la sala on prèviament s’han fet unes propostes; aquestes estan dividides, a l’Atelier per contextos (natural, artístic, llum, audiovisual). Cada context està pensat per estimular les diferents intel·ligències. Al Creactiva els contextos canvien, es transformen en stop-motion, circuits, construccions i plàstic.

El mestre canvia molt més la seva mirada en aquestes dues aules. Aquí no existeix l’error i tampoc el producte final “perfecte o igual”. Tenim en compte el procés fins a arribar aquell producte final (construcció, mini món, creació plàstica, combinació de materials a l’espai de llum….)
Fomentem el plaer per aprendre i per descobrir, es connecten els aprenentatges i s’afavoreix la importància de l’estètica.
Es crea un llenguatge on tots aporten i s’estimula l’aprenentatge mitjançant el diàleg, entre nens i amb els materials.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »