Piles i bolígrafs, els hi donem una nova vida

Què podem fer amb les piles gastades? I amb els bolígrafs? Com a escola sostenible que som, tenim les respostes a aquestes preguntes! Des del curs 2017-2018, participem al Projecte Apilo XII, un projecte que té com a objectiu el reciclatge de les piles i bateries. Però, què ha fet que nasqués aquest projecte?

Tal com s’explica al seu web, al nostre planeta, les substàncies i materials de les piles poden afectar la qualitat de l’aigua, l’aire i la terra en la que viuen els nostres peixos, aus, plantes i… a nosaltres mateixos! Amb el reciclatge, a més de protegir el medi ambient, estalviem recursos reutilitzant moltes d’aquestes substàncies i materials. A més a més, cal tenir en compte que la normativa europea i estatal estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Per aquest motiu, és molt important la participació de totes i cadascuna de les escoles.

Per promoure la recollida de piles a les nostres  classes, els alumnes de l’optativa d’Arts and Crafts de 4t d’ESO han elaborat recipients per poder dipositar-les. Aquests recipients, fets amb material totalment reciclat, s’han entregat als companys d’infantil i primària per tal que cada classe pugui tenir el seu propi contenidor. Esperem aconseguir molts kg entre tots! Recordeu que tots vosaltres podeu col·laborar dipositant les vostres piles al “Coet Apilo XII” que teniu a l’entrada de l’escola!

Ja hem aclarit el que passa amb les piles, però, i amb els bolígrafs? Aquest curs ens hem adherit al Programa de Reciclatge d’Instruments d’Ecriptura, un projecte europeu de TerraCycle i BIC.

Cada classe recollirà el seu material d’escriptura i, posteriorment, tot el material es dipositarà en caixes i s’enviarà gratuïtament a les instal·lacions de TerraCycle. Allà, el primer que es farà serà pesar el contingut i, en funció del pes aconseguit, s’atorgaran uns punts a l’escola que podrà bescanviar per regals solidaris o donacions a les associacions que l’escola esculli. Aquest projecte dut a terme per TerraCycle en col·laboració amb BIC permet donar una segona vida a material d’escriptura construint mobiliari urbà i de jardí entre d’altres.

Una vegada més, està a les nostres mans actuar per anar millorant el nostre món! Esperem la vostra col·laboració!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »