Confiem en la disciplina positiva!

A l’escola som conscients de la importància de l’educació des del cor i amb el cor. Per això ens estem endinsant en el món de la disciplina positiva.

La disciplina positiva entrellaça l’ensenyament de les habilitats socio-emocionals i el desenvolupament del caràcter en el dia a dia a l’escola. Volem portar a terme un programa disciplinari que sigui conscient i deixi suficient flexibilitat per a què permeti considerar l’alumne en la seva individualitat. Volem construir una comunitat d’aprenentatge que modeli el respecte mutu i que promogui l’excel·lència acadèmica per a tots els alumnes. No és feina fàcil i els resultats són a llarg termini però confiem i ens comprometem amb aquest projecte d’escola.

També hem dut a terme activitats seguint aquesta línia d’actuació i que busquen la reflexió. Vau poder veure algun exemple en publicacions a les nostres xarxes socials el curs passat (com aquesta d’aquí, per exemple) però, com l’aprenentatge és continu i volem seguir millorant, fa una setmana es va fer a l’escola una formació certificada a la qual van assistir profes d’infantil i de primària de la nostra escola, juntament amb docents d’altres centres.

Enguany ampliem els cursos en què posem en pràctica aquesta metodologia i, per ara, la tenim en marxa des d’infantil fins a 3r d’ESO.

Anirem publicant més entrades amb d’altres exemples del que estem fent: rols i tasques, acords  i pautes, Carlitos, malabars cooperatius, etc.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »