Els alumnes de Primària comencen el curs amb el “PROJECTE 0”

Els primers dies del curs 18-19 han estat plens de novetats. Els nens i nenes han hagut de prendre moltes decisions en equip, posar-se d’acord i pensar què és el millor per a ells. Els mestres hem preparat un projecte que té com a objectiu engegar l’alumne i ajudar-lo a crèixer. Tot plegat, a través de la Disciplina positiva i del treball de la mediació i la convivència.

 

Consta de 3 grans parts: JO, NOSALTRES (GRUP) L’ESCOLA

Hem preparat diverses activitats per treballar aquests tres àmbits:

JO – Autoconeixement

“Volem que l’alumne tingui un bon coneixement de si mateix,  ajudant-lo a prendre consciència dels seus talents, les seves emocions, el que ha de millorar i els seus valors. Els anirem treballant per potenciar la pròpia autoestima i, alhora, fomentar i consolidar el perfil de l’alumne Sagrats Cors.”

 • Autoconeixement – Els alumnes han fet exercicis d’introspecció, i han expressat el que els agrada, el que els preocupa, el que els agrada del col·legi…
 • Parlar sobre nosaltres mateixos amb els altres. – El millor de l’estiu, ells llibres que s’han llegit, el que els agrada fer…
 • Reflexió sobre l’atenció – Que és necessari per estar atents.

 • El Portfoli – Cadascú d’ells té una carpeta d’aprenentatges on anirà posant les feines que marquin un moment important en el seu procés d’aprenentatge, un esforç, una feina de la que es senten orgullosos…
 • Mindfulness – Activitats per ser consicents de la respiració, controlar-la, tornar a la calma, relaxar-se i així gestionar millor les emocions.

NOSALTRES – EL GRUP CLASSE

“Volem que l’alumne se senti part del grup, estimat, valorat, respectat, escoltat, feliç, segur i amb confiança. D’aquesta manera, volem que sigui conscient que és un membre imprescindible del grup, actiu i implicat en el dia a dia.” Conèixer al grup – A través de jocs i dinàmiques que els han ajudat a conèixer als nous companys o a descobrir alumnes que estan a la classe i que tenen coses en comú amb ells.

 • Col·locació de les taules i mobles de l’aula – La situació de les taules té un paper important en el funcionament de les classes i del profit que s’en treu. Així com els espais que han volgut aconseguir fent canvis en la distribució de mobles.
 • Decoració de l’aula. – Elaborar una llista del que necessiten a l’aula i decidir junts on es col·loca el calendari, the english corner….
 • Decisió i repartició de les tasques – El grup classe necessita de tots els seus membres per funcionar correctament, per això cadascú té una tasca necessària.
 • Decisió de pautes i acords de la classe. – Actituds i accions que, si tots les fan, ajuden al bon funcionament.

ESCOLA  – Jo i nosaltres,  som la nostra escola

“Volem que l’alumne faci seus els espais de l’escola perquè els valori i els respecti. També volem que se senti acompanyat al llarg de la vida escolar en el seu creixement personal per un altre alumne d’un curs superior. Creant, així, vincles per fomentar la pertinença a l’escola.”

 • Decisió de pautes i acords generals de l’escola. – Actituds i accions que ajuden al bon funcionament de l’escola. En aquest cas, les propostes de la classe les proposaran dos representants de cada classe a la reunió de secretaris.
 • Agermanament amb altres cursos. – Grans i petits es trobaran en diversos moments del curs per compartir, aprendre junts i establir lligams.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »