Escola Musical

 

L'educació musical esdevé un dels referents del nostre projecte educatiu per tant com permet potenciar la creativitat dels nostres alumnes, així com la millora de les funcions motrius, cognitives, intel·lectuals i personals. La música és per a nosaltres la possibilitat de posar èmfasi en el talent, en la cooperació, l’autoconfiança i la superació des d’un llenguatge universal que lliga cultura i sensibilitat. 

Entenem l’ensenyament de la música com una experiència vivencial de gaudi que ens permet treballar la creativitat i ensenyar els nostres alumnes a gaudir de l’art  en totes les seves manifestacions. 

Programa propi de música en què els alumnes aprenen llenguatge musical, cant coral, creativitat, improvisació i dansa.  
Gràcies al conveni amb el Conservatori del Liceu, oferim un ensenyament curricular de la música d’alta qualitat, amb la possibilitat de cursar dins l’escola els estudis de música de conservatori amb itineraris personalitzats i adaptats al talent de cada alumne.
Per fer-ho, hem elaborat un pla d’estudis musical estructurat i complet que funciona en paral·lel amb l’ensenyament de règim general d’educació i permet als nostres alumnes dur a terme un aprenentatge musical oficial de conservatori dins l'horari lectiu.  

Tots els alumnes que ho vulguin, poden cursar els estudis de música de conservatori a l’escola, des de 1r de primària fins a 4t de secundària.  

Tots els alumnes de 1r i 2n de primària segueixen el programa d’ estudis de música de conservatori del Liceu amb professors formats amb el programa i amb la possibilitat de realitzar els exàmens oficials a l’escola per obtenir les certificacions oficials. A partir de 3r de primària els alumnes decideixen amb quina branca d’estudis musicals volen continuar: música curricular o música oficial de Liceu. 
Des d’infantil fins a 6è de primària comptem amb una oferta d’activitats complementàries que giren a l’entorn de la música. 
Educació infantil: Música i moviment: iniciació al cant coral, la percussió, el llenguatge musical i la dansa. 


Educació primària: Dansa i teatre. Els alumnes dels cursos superiors de primària elaboren un projecte artístic cada curs en què hi intervenen el teatre, la música i l’expressió artística. Com a part d’aquest ensenyament vivencial, els alumnes també participen de la Cantània, una activitat artística organitzada per l’Auditori en què hi participen escoles del territori i que té com a fil conductor escriptors i compositors catalans de reconegut prestigi.  
Possibilitat de cursar estudis de música llenguatge musical, cant coral i instrument sense necessitat de presentar-se a les certificacions oficials, respectant l’evolució de cada alumne i amb itineraris personalitzats. 
Oferim extraescolars de violí, piano i guitarra. 
Com a part del programa de música Liceu i música complementària, els alumnes participen de certàmens externs com ara el de Joves compositors organitzat pel Conservatori del Liceu, la Cantata organitzada al Palau de la Música  i la Cantània organitzada per l’Auditori.
D’aquesta manera, acostem els alumnes a les institucions del teixit cultural del territori i treballem el talent, la creativitat i els valors de la constància, l’esforç i l’autoconfiança des d’una perspectiva de cooperació que els permet crear lligams culturals i emocionals.  
La música és una activitat transversal que participa en els projectes de centre oferint tallers vivencials i activitats musicals que complementen l’acció pedagògica i ens permet elaborar escenaris educatius complets i transversals.
En finalitzar el curs escolar, els alumnes participen de concerts musicals i audicions obertes  a les famílies i participen també del Concert solidari organitzat per la Fundació Padre Damián amb l’objectiu de recaptar fons per al projecte solidari Tondisa Ebale, un centre de formació popular que té la Congregació dels Sagrats Cors a Kinsasha, a la República Democràtica del Congo.
Traduir »