Alumnes que se superen i busquen la seva pròpia experiència

EFQM500+
EFQM500+

Cada persona és única. Al col·legi proporcionem situacions d’aprenentatge diverses per tal que cada nen/a tingui oportunitat de copsar allò que s’està treballant. Donem importància a l’aprenentatge des de l’interès i la motivació, centrant-nos en allò que l’alumne sap i com pot seguir aprofundint en el seu aprenentatge. A més, treballem per inculcar-los la cultura de l’esforç: esforç per donar el millor d’ells mateixos, per demanar ajuda quan ho necessiten i sobretot la cultura de no competir amb els companys, sinó amb un mateix per superar-se dia a dia.

Amb aquesta intenció, l’equip d’atenció a la diversitat s'encarrega d'establir mesures educatives generals i específiques adaptades a les necessitats de tots els alumnes que ho necessitin, amb la finalitat que  puguin aconseguir el seu màxim desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional, així com els objectius acadèmics establerts amb caràcter general i extraordinari. Així, els professors treballen en línia amb les premisses marcades i amb l’objectiu de proporcionar la millor atenció a tots els alumnes.

SOM UNA ESCOLA CAMÍ DE L’EXCEL·LÈNCIA

ISO 9001
ISO 9001

 

Som una escola camí de l’excel·lència perquè els nostres professors són excel·lents. Busquem sumar, respectar el món, participar de les millores a la societat i construir un futur on els nostres alumnes estiguin preparats i formin part d’una societat de bones persones amb valors i talent.

El nostre objectiu és aconseguir que tots els nostres alumnes siguin excel·lents de si mateixos, que descobreixin i desenvolupin els seus talents. El nostre full de ruta ve marcat pel perfil de l’alumne SSCC amb un projecte educatiu que es concreta en cada etapa educativa. No només s’avalua l’acció docent sinó tot el que ens porta al camí de l’excel·lència: el treball en equip, la formació, l’administració, els recursos humans i econòmics, els serveis, les aliances, la sostenibilitat ambiental i econòmica…, tot allò que fa possible assolir els objectius que ens hem marcat.

Formar part d’un sistema de qualitat implica una autoavaluació orientada a l’establiment de plans de millora continua. Dins del model EFQM, l’esquema REDER  (Resultats, enfocament, desplegament i revisió) ens ajuda a planificar, avaluar, revisar i tornar a planificar. Ens orienta a uns resultats, a un full de ruta concret per assolir els objectius que ens plantegem, planificar com els assolirem i avaluar i revisar l’enfocament en funció dels resultats obtinguts. Tot això implica una planificació i revisió de tot el sistema de qualitat gràcies a l’ajuda d’una auditoria anual que avalua tot el sistema.

QUALITAT EFQM  +500

Des del dia 05 de març de 2019, el col·legi té atorgat el reconeixement d’excel·lència en gestió educativa d’Escoles Catòliques EC +500. Aquesta certificació està basada en el modelo de certificació EFQM. Al col·legi estem compromesos amb la qualitat i la recerca de l’excel·lència en els processos de tot el que fem des de fa molts anys. Hem recorregut un llarg camí de la mà de la Congregació SSCC i en particular, de la Comissió d’Educació junt amb els altres 5 col·legis SSCC.
Aquesta última certificació implica dos dies d’avaluació amb tres avaluadors. S’avaluen els processos mitjançant reunions amb l’Equip Directiu i més de trenta persones entre alumnes, famílies del col·legi, PAS i professors.
Ja fa anys que el Col·legi està reconegut amb la certificació EFQM +500, amb última data de renovació de desembre de 2016.
Aquests últimes reconeixements ens situen al capdavant de la gestió de la qualitat als centres escolars i de l’educació a Catalunya, ja que vam ser dels primers en obtenir una certificació d’aquest tipus. En el seu moment també vam ser pioners en la certificació UNE – EN- ISO 9001: 2008 i ara continuem en aquesta línia de treball que vam iniciar l’any 2003. És un fet molt singular que un col·legi aposti d’una manera tan decidida per la gestió de la qualitat.
En altres països que són referència per nosaltres i on l’educació està més valorada, la gestió de la qualitat, tal com nosaltres la duem a terme, és un símptoma de bona salut d’educació. No només representa reconeixement educatiu i social, sinó que té associades més ajudes econòmiques (subvencions, concert…) per als col·legis que inverteixen més en gestió i formació. Institucionalment esperem que arribi aviat al nostre país i quan així sigui, el nostre col·legi serà una referència per als altres.
La feina no acaba aquí. La gestió de la qualitat ja forma part de la vida del nostre Col·legi i volem continuar treballant per millorar cada dia amb esperança i il·lusió, per donar als vostres fills i a vosaltres el millor del que som i tenim, sabent que la clau està en seguir aprenent i avançant junts. Comptem amb tots vosaltres per seguir treballant per l’educació.

 

 

 

Traduir »