Alumnes que se superen i busquen la seva pròpia experiència

ISO 9001
ISO 9001
EFQM500+
EFQM500+

Cada persona és única. Al col·legi proporcionem situacions d’aprenentatge diverses per tal que cada nen/a tingui oportunitat de copsar allò que s’està treballant. Donem importància a l’aprenentatge des de l’interès i la motivació, centrant-nos en allò que l’alumne sap i com pot seguir aprofundint en el seu aprenentatge. A més, treballem per inculcar-los la cultura de l’esforç: esforç per donar el millor d’ells mateixos, per demanar ajuda quan ho necessiten i sobretot la cultura de no competir amb els companys, sinó amb un mateix per superar-se dia a dia.

Amb aquesta intenció, l’equip d’atenció a la diversitat s'encarrega d'establir mesures educatives generals i específiques adaptades a les necessitats de tots els alumnes que ho necessitin, amb la finalitat que  puguin aconseguir el seu màxim desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional, així com els objectius acadèmics establerts amb caràcter general i extraordinari. Així, els professors treballen en línia amb les premisses marcades i amb l’objectiu de proporcionar la millor atenció a tots els alumnes.

SOM UNA ESCOLA CAMÍ DE L’EXCEL·LÈNCIA

Som una escola camí de l’excel·lència perquè els nostres professors són excel·lents. Busquem sumar, respectar el món, participar de les millores a la societat i construir un futur on els nostres alumnes estiguin preparats i formin part d’una societat de bones persones amb valors i talent.

El nostre objectiu és aconseguir que tots els nostres alumnes siguin excel·lents de si mateixos, que descobreixin i desenvolupin els seus talents. El nostre full de ruta ve marcat pel perfil de l’alumne SSCC amb un projecte educatiu que es concreta en cada etapa educativa. No només s’avalua l’acció docent sinó tot el que ens porta al camí de l’excel·lència: el treball en equip, la formació, l’administració, els recursos humans i econòmics, els serveis, les aliances, la sostenibilitat ambiental i econòmica…, tot allò que fa possible assolir els objectius que ens hem marcat.

Formar part d’un sistema de qualitat implica una autoavaluació orientada a l’establiment de plans de millora continua. Dins del model EFQM, l’esquema REDER  (Resultats, enfocament, desplegament i revisió) ens ajuda a planificar, avaluar, revisar i tornar a planificar. Ens orienta a uns resultats, a un full de ruta concret per assolir els objectius que ens plantegem, planificar com els assolirem i avaluar i revisar l’enfocament en funció dels resultats obtinguts. Tot això implica una planificació i revisió de tot el sistema de qualitat gràcies a l’ajuda d’una auditoria anual que avalua tot el sistema.

QUALITAT EFQM  +500

Des del dia 10 de desembre de 2010,  l’escola té atorgada la certificació EFQM +500. Certificació validada per la “Fundación Europea para la Gestión de la Calidad” amb seu a Bèlgica  l‘EFQM AMB AVALUACIÓ 500+ (EUROPEAN FOUNDATION FOR QUALITY MANAGEMENT). Al desembre de 2016 vam rebre la darrera certificació.

Aquesta avaluació ens posa al capdavant  de la Gestió de la Qualitat en centres escolars i de l’educació a Catalunya ja que vam ser un dels primers centres en accedir-hi a aquest reconeixement  (52 escoles a Espanya).  També vàrem ser pioners en certificació UNE – EN- ISO 9001: 2008 i ara continuem en aquesta línia de treball que vam iniciar l’any 2003. És un fet realment singular el que una escola aposti de manera tan decidida per la gestió de la qualitat. Cada tres anys elaborem el Pla Estratègic que sorgeix de l’avaluació anual per part d’alumnes, personal i famílies de la nostra acció educativa. Cada any passem una auditoria interna i cada dos anys una auditoria externa de certificació.

Aquesta gestió de la qualitat, en altres països que són referència nostra i on l’educació està més valorada, és un signe de bona salut de l’ensenyament. No només representa reconeixement educatiu i social, sinó que té associades més ajudes econòmiques per a les escoles que inverteixen més en gestió i en formació.  Institucionalment aquí  ja arribarà. I quan així sigui el nostre recorregut serà, evidentment, una referència com les que ara tenim nosaltres.

Aquí no s’acaba la feina. La Gestió de la Qualitat ja forma part de la vida de la nostra escola i volem continuar treballant per millorar cada dia amb esperança i il·lusió, per donar als vostres fills i a vosaltres el millor del que som i tenim. Comptem amb tots per continuar treballant per l’Educació i aconseguir que els vostres fills i filles desenvolupin al màxim els seus talents i siguin feliços.

 

 

 

Traduir »