Racó Genius

La setmana de la ciència va deixar unes cendres a Primària 1, ja que des de l’escola i recolzats per  l’Equip d’Atenció a la Diversitat (EAD) vam impulsar la idea del Racó Genius, per tal de fomentar l’enriquiment aleatori, i per tant, seguir donant resposta als talents dels nostres alumnes. Els alumnes han pogut batejar el racó amb el nom que han volgut i estant decorant fins on els hi permeti la seva creativitat.
El Racó Genius és una forma d’abordar l’enriquiment aleatori que consisteix a planificar una sèrie de temes i activitats que incloguin continguts del currículum i d’altres externs, però vinculables. L’alumne, seguint les pròpies motivacions, tria els que li són més grats i els treballa de manera paral·lela a les classes normals.
La forma en què són treballats la defineix també el mateix alumne, realitzant un projecte previ de la tasca a dur a terme, el qual serà supervisat pel professor/a o orientador/a.
En aquestes condicions, l’ajustament a les pròpies característiques es concreta de manera espontània i l’acció docent se centra a facilitar vies d’informació, suggeriments, etc.
Es tracta d’un recurs flexible i aprofitable per tots els alumnes excepcionals que, per aquesta flexibilitat, minimitza els costos de planificació i de treball previ sobre els continguts.
Si l’alumne no s’implica veritablement en el desenvolupament del projecte, pot conduir cap a un aprofitament baix, raó per la qual la supervisió ha de ser més contínua.
Els alumnes estan portant de casa els seus llibres més atractius, així com jocs estimulants (cub de rubik, llocs de lògica, etc.) per satisfer les seves inquietuds, quan el ritme de la classe els hi permeti.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Traduir »